Houtbouw

Houtbouw versus traditionele bouw

De laatste jaren is houtbouw weer in opkomst. En terecht! Hout is een prachtig natuurproduct met vele voordelen ten opzichte van de zogenaamde traditionele bouw, waarbij met stenen wordt gewerkt. Maar lang voordat stenen in de bouw werden gebruikt, gebruikte men vroeger al hout om daarmee te bouwen. Natuurlijk omdat dit destijds heel goedkoop en in grote getale voorradig was. Maar ook vanwege de duurzaamheid en de gezondheid. Dus feitelijk is houtbouw de traditionele bouw te noemen.

De voordelen van houtbouw

Hout heeft een hygroscopische werking. Dit houdt in dat het vocht uit de lucht opneemt en in droge tijden weer afstaat. Daardoor leeft de mens permanent in een neutraal leefklimaat, en dat komt de gezondheid zeer ten goede. Mensen met astmatische klachten, reuma en dergelijke, hebben veel baat bij houtbouw.

Verder komt hout in verschillende soorten en maten en is dit goed betaalbaar. Zeker wanneer we dan over cederhout spreken, is duurzaamheid iets wat daarmee direct wordt geassocieerd. Cederhout behoeft immers geen onderhoud! En is daarom een enorm duurzaam product! Wij geven daarom met gemak 30 jaar garantie op ons onbehandelde cederhout.


Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacy Statement - Sitemap - Copyright 2023 by Eurologs
Design & Development by N.D. de Vreede.