Bouw NME-centrum met vrijwilligers gestart

Op woensdag 4 april jongstleden, is met de bouw van het nieuwe 500 m2 tellende Natuur-, Milieu- en Educatiecentrum gestart. Vooraf was uiteraard de fundering en de betonvloer al gestort, waarop de 1e balklaag was bevestigd. Maar daarna kon dan ook daadwerkelijk met de stapelbouw worden gestart.

eerste bouwlaag vloer NME-Centrum Oss

En om aan te geven hoe eenvoudig dit eigenlijk is, heeft Eurologs geopperd deze bouw te starten met de hulp van de vele vrijwilligers die normaliter bij het NME-Centrum en de naastgelegen kinderboerderij betrokken zijn. Dit voorstel werd met open armen ontvangen. Immers, ‘Vele handen maken licht werk’, en op deze manier wordt het centrum echt hun eigen centrum, omdat men heeft meegeholpen het centrum te bouwen.

De grote groep vrijwilligers, waaronder kinderen en volwassenen, kregen na een rondleiding en wat koffie/thee te hebben gedronken, instructies hoe het bouwen geordend kan verlopen. Deze instructies werden gegeven door Rene de Neef, directeur van Eurologs.

Vrijwillers krijgen instructies door Eurologs websiteformaat

En zo werd begonnen met de bouw van ‘hun’ nieuwe NME-centrum. Er waren verschillende teams samengesteld. Zo gingen de meidengroep sorteren, de jongens sorteerden de langere balken uit, de volwassenen begonnen met het lijm- en stapelwerk. Kortom, iedereen was druk aan het werk.

Iedereen aan het werk website formaat

Er werd bijzonder hard doorgewerkt door alle vrijwilligers en de bouwploeg van Eurologs. Tussendoor werd er uiteraard koffie/thee/limonade gedronken, wat gesponsord werk door gemeente Oss. Dit werd aangevuld met ovenverse eierkoeken en appelpunten, geleverd door bakkerij Lamers. Aan het eind van de dag werd er door de complete bouwploeg nog gebarbequed, welke door het bedrijf Van Summeren werd gesponsord. De ingrediënten voor de BBQ en de frisdranken daarbij werd het bouwteam aangeboden door de locale Albert Hein. Hierdoor konden alle bouwteams terugkijken op een succesvolle dag, en het resultaat van slechts 1 middag bouwen mocht er zijn: het grootste deel van het nieuwe NME-centrum was al 8 balken hoog.

resultaat 1 middag bouwen met vrijwilligers website formaat


Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacy Statement - Sitemap - Copyright 2023 by Eurologs
Design & Development by N.D. de Vreede.